Artiklen indeholder reklamelinks

Grimme negle kan være mange ting: beskidte, korte, misfarvede eller bare usoigneret. Særligt for kvinder er det vigtigt at have flotte negle. Det giver nemlig selvtillid, og får dem til at føle sig feminine og elegante. Alligevel er det langt fra alle kvinder, der formår at holde sine negle pæne, rene og velplejede.

Mange har dårlige vaner, og formår ikke at få dem passet, selvom de egentlig gerne vil. Grimme negle kan gøre mange kvinder usikre og akavede i mange situationer. Hvis man gerne vil gøre op med usikkerheden om sine negle, er det bare med at gøre noget ved det.

Nogle kvinder bruger en formue på at få lavet gelenegle eller shellac på forskellige negleklinikker, men faktisk kan ens egne negle blive indbydende, feminine og flotte. Det kræver blot, at man gør op med sine dårlige vaner, og finder den negleplejerutine, der passer.

1.      Hold pause fra neglelakken

Drop neglelak

Hvis man har tendens til grimme negle, vil man ofte prøve at redde det med neglelak. Selvom neglelak kan få kvinder til at føle sig feminine på trods af korte negle, så er det altså ikke den bedste beslutning på sigt – i hvert fald ikke, hvis man ikke lader neglene få frit løb en gang i mellem.

Hvis man har neglelak på flere uger i træk, vil det lige så stille udtørre neglene, hvilket er tydeligt, så snart neglelakken bliver fjernet. Hvis man hele tiden benytter neglelak, giver man ikke neglene muligheden for at ånde.

Et godt råd er, at du skal fjerne neglelakken så snart den begynder at skalle. Så har neglene nemlig brug for luft – og det ser desuden heller ikke specielt flatterende ud med krakeleret neglelak.

2.      Alkohol og koffein med måde

Alkohol og kaffe er nogle af de største dødssynder, når det kommer til sundhed. Faktisk afslører vores negle en hel del om vores generelle sundhed. Hvis vi spiser usundt, og ikke dyrker motion, vil det ofte kunne ses på vores negle, der bliver grimmere, rillede og generelt mere skrøbelige.

Hvis man ønsker at få sunde og stærke negle, bør man derfor holde sig fra alkohol og kaffe – i hvert fald indtage det med måde. I stedet bør man spise rigeligt med salat, spinat og grønkål. Det er nemlig fyldt med både kalcium og magnesium.

Endeligt hjælper det også på vores negle – og vores generelle sundhed – at drikke rigeligt med vand hver dag.

3.      Skån dine negle

Handsker

Hvis du skal være rigtig god ved dine negle, skal du også overveje at skåne dem for alt for meget vand. Vand får vores negle til at svulme op, og det kan være med til at skade både vores negle og vores neglebånd.

Gør det derfor til en vane at bruge handsker, når du for eksempel vasker op eller gør rent. Rengøringsmidler er nemlig heller ikke sunde for vores hud – så du skåner altså både negle og hud ved at bruge handsker.

4.      Neglebidning

Den sidste – og måske også mest ødelæggende – er neglebidning. Korte og nedslidte negle er ikke specielt flatterende, og det kan faktisk være svært at redde dem med neglelak.

Der findes mange metoder, man kan bruge, hvis man gerne vil gøre op med den dårlige vane, som det jo er at bide negle. Der findes masser produkter som for eksempel Go Negl, der er lavet netop til at stoppe neglebidning. Det smøres blot på neglene, og giver en grim smag så snart man får det tæt på munden.

Udover Go Negl kan man desuden sørge for hele tiden at holde sine hænder i gang og samtidig bruge tyggegummi. Det kan nemlig fjerne trangen til at bide negle.