Artiklen indeholder reklamelinks

Det er en virkelig dårlig vane, og det ved du godt, men du kan ikke lade være. Neglene bliver ikke lige frem pænere, når du bider i dem, men hvad skal du gøre, for at slippe af med denne vane?

For det første er neglebideri ikke særlig lækkert, og slet ikke når man finder ud af, hvor mange konsekvenser det har.

Det bløder, gør virkelig ondt også bliver neglene så grimme, og nogle bliver endda så flove, at de gemmer hænderne væk af pinlighed. At bide negle er en dårlig vane, som mange lider af, og det er en afhængighed, der er svær at komme ud af.

I denne atikkel kan du læse om, hvad der sker når du bider negle, og hvorfor du ikke skal gøre det. Vi håber også, at det vil få enhver neglebider til at gumle på andet end negle efter de har læst dette.

Skræmme facts:

  • Hvor mange steder rører du med dine hænder hver eneste dag? Tænk over det, og så tænk på hvor ofte du vasker hænder. Går det lige op? Fingerspidserne er et paradis for bakterier og svampe.
  • Ikke nok med det, for når du så bider negle, så samler der sig endnu flere bakterier under dine negle. Det er især bakterier som diarre- og opkastbakterier, kaldet Escherichi coli.
  • Det er ikke kun dine negle der tager skader, for hvad bruger du til at bide i neglene? Tænderne tager mindst ligeså meget skade som neglene gør. Du kan knække tænder eller muligvis tabe tænderne – risikoen er i hvert fald større for dig end for en, der ikke bider negle.
  • Dit tandkød bliver også skadet! Du ved ikke hvor dine negle bliver af, når du får bidt dem af. Måske ender de i din mavesæk eller i tandkødet under dine tænder.
  • Har du problemer med dårlig ånde? Så er dit neglebideri nok årsagen. Man får utrolig dårlig ånde, når man bider negle pga. de store mængder af bakterier man udsætter sin mund for, når man bider i neglene.
  • To ting der bliver bedste venner, når du bider negle er bakterier og betændelse. Bakteriefesten stoppe aldrig, og der kan gå betændelse og infektion i dine fingre.
  • Ikke nok med det, kan du også få forkølelsessår, igen fordi der er et hav af bakterier i og omkring din mund, når du bider negle. Går det helt galt, kan du også ende med at få herpes.
  • Går du med neglelak mens du bider negle? Neglelak er ikke spiseligt, der er gift i og bør bestemt ikke komme ned i maven.
  • Er du meget slem til at bide negle, kan du risikere, at dine negle aldrig vokser ud igen. Neglebidere bider ofte neglene så langt ned, at de får svært ved at vokse ud igen.

Dine negle bliver grimme af at du bider demGode råd, stop neglebideri

Der findes uendeligt mange produkter, som er lavet til neglebidere, for at få problemet og den dårlige vane løst. Der er lavet gennemsigtige neglelakker, som smager virkelig grimt, fx produktet Go Negl. Smagen bliver således brugt som et våben, så man ikke får lyst til at bide i neglene. Dog er mange så vanepræget og nærmest afhængige af at bide negle, at de trodser den grimme smag.

Hold hænderne i gang hele tiden. Hav eventuelt en lille bold, som du kan modulere med, for ikke at komme til at bide i neglene. Du kan også begynde at tygge tyggegummi, på den måde er din gumle vane i gang uden, du skader neglene.

PIGE: Det kan være en god idé, at få lavet gelenegle. De gør det svære for tænderne at bide i dem, og din egen negl tager ikke skade på samme måde. Det kan selvfølgelig også udbedres med kunstige negle, som du selv kan sætte på.

De kunstige negle dækker dine egne grimme negle, og du vil i en månedstid ikke kunne bide i dem. Måske kan du nå at vænne dig af med vanen på denne tid – det er et forsøg værd.

Det tager lang tid at få nogle pæne negle, efter man er stoppet med at bide i dem. Neglene vil, i det første stykke tid, have tendens til at flække og flosse. Det kan du dog lave om på ved, at spise nogle vitaminer. B- og D-vitamin og kalcium er godt for neglene og styrker dem.

Bevar tålmodigheden – Du må ikke give op!