Artiklen indeholder reklamelinks

Mange kvinder går meget op i at pleje neglene på hænderne med fransk manicure, klipning og filing, neglelak og negle olie. Men på trods af det, glemmes neglene på fødderne – har de ikke behov for pleje? Der findes ikke mange mænd, som går meget op i neglene på fødderne, derfor ses det ofte at mænd har problemer med tåneglene.

Ligesom huden, reager neglene også når kroppen er syg.  Alvorlige sygdomme kan ses på neglene, hvilket gør, at mange læger, bruger neglene til at se om patienten muligvis er har fået en sygdom. Og så nogle forgiftninger kan aflæses på neglene.

I denne artikel kommer vi mere ind på tåneglene, deres behov og hvordan du plejer dine negle.

Besværlige negle

her er svaret paa paene foedderNegle på tæerne er mere besværlige end dem vi har på hænderne. Tånegle har tendens til, at gro ned i huden og det skaber betændelse og ømme fødder. Det kaldes nedgroede negle, og måden man genkender det på, er rødmen omkring neglen, hævet hud og betændelse. Neglene skal klippes, og er du nødt til at løfte op i neglen, for at klippe den, er den nedgroet.

Nedgroet negle er meget smertefuldt både for børn og voksne. Mange forældre klipper deres børns negle helt ned og fjerner alle kanterne, fordi de ikke ønsker at deres børn skal kunne kradse nogen gennem leg. Desværre er dette forkert, og neglene for tendens til at gro ned i huden, når de bliver for korte.

Der er flere forskellige årsager til, at man får nedgroede negle. Ofte er det fordi dine sko er for spidse eller for små, og neglene derfor ikke har mulighed for at vokse under normale omstændigheder. Derved vokser neglen den vej, hvor der er bedst plads, nedad. Denne årsag ses mest hos kvinder, da moden nu til dags er, især for kvinder, at gå i spidse højhælede sko, som presse tæerne sammen.

Gør fødderne klar til forår og sommer

saadan plejer du dine foedderDet nye år er godt i gang, og mange både kvinder og mænd er i fuld gang med nye livsstile, for at bliver sund og sommerslank, men husk at dine fødder også er en del af kroppen, og de skal vise frem i sanddaler til sommer.

Når du vandrer på stranden eller rundt i dine nye smarte sommersandaler, vil synet af et par velplejet fødder være at foretrække. Så undgå de gule lange negle med sorte kanter. Sørg i stedet for at pleje dine fødder, ligesom du plejer din hænder – herunder både hud og negle.

Vores negle på fødderne ser ud som de gør, og det er meget forskelligt fra person til person. Hvis du ikke går så meget op i dine fødder som du burde, skal du vide, at med pleje af fødderne kan du undgå smerter og skavanker. Det gælder ikke kun dine negle, det gælder også hård hud og svamp.

Muligheder for behandling af dine negle på fødderne er:

  • Klip dine negle i den rigtige længde og form
  • Forstærk dine negle og neglerødder ved brug af negleolie
  • Ved tykke negle og eller gule negle med striber, søg hjælp hos en fodspecialist
  • Brug det rette fodtøj og sørg for at dine fødder får nok luft

Denne form for pleje er gældende for både mænd og kvinder. Det er ikke feminint at pleje sine negle, hvis du vil dit eget bedste, så husker du, at passe godt på din krop og dit helbred.