Artiklen indeholder reklamelinks

Ingen negle er ens, og de vokser alle på hver deres måde. Nogle vokser skævt ud, andre meget hurtigt og nogle næsten ikke. Det hele afhænger af kroppens hormoner.

Derfor er specielt gravide mere udsatte, idet neglene bliver påvirket af hormonerne. I Graviditeten er kroppen fuld af hormoner, og de sidder mere fremme end normalt. Nogle gravide lider af stress under graviditeten, og da de, ud over dagligdagens problemer, også slås med smerter og skavanker som ofte følger graviditeten, kan det hurtigt påvirke neglene og gøre dem porøse.  Stress går ind i nervebanerne, og det kan gøre så at neglene har nemmere ved at knække.

Under graviditeten, vokser neglene hurtigere end de normalt ville gøre, dette gør dem ekstra udsatte og meget mere porøse. Du skal ikke blive bange, hvis du aner en hvis misfarvning i neglene, da dette er naturligt. Huden kan ligeledes blive tykkere under neglene, og dette kan medføre smerter, da det kan skubbe op i neglen. Sker dette vil du opleve blod langs kanten af neglene, og en trykken igennem fingerspidserne.

For nogle gravide opleves det, at de taber neglene og da kroppen i forvejen er meget hormonberiget, kan det i visse tilfælde medføre blodige kar. Men det er ikke noget at være bange for. De fleste af disse ting, ophører for det meste så snart man har født.

gele neglePåsatte negle

Påsatte negle bliver mere og mere populært. Kunstige negle og negle påsætning har eksisteret længe, så foruden neglesaloner, er mange begyndt at lave negle hjemmefra. Ikke kun på dem selv, men også på andre. Desværre i mange af disse situationer, er det folk som ikke har alt forstand på det, og filer derfor neglene alt for langt ned mod blodkarrene som ligger under neglene.

Må man som gravid få påsat negle? Ja det må man gerne. Udover at man, mens det tørrer har hænderne under UV-lys, er der ikke den store skade i det. Det skal dog helst være gele negle.

Behandling

Du har mange hormoner under graviditeten og det kan du ikke gøre noget ved. De vil påvirke hele din krop, inklusiv dine negle. Men der er dog nogle ting, du kan gøre for at problemet ikke bliver så omfattende. Så som:

  • Olie til dine neglerødder
  • Huske at skubbe neglerødderne lidt ned, det kan du gøre med negleudstyr du kan købe på apoteket.
  • Sørge for at der ikke bliver tør hud omkring neglene, for så flækker huden og der kan forekommer åbne blodkar under neglen. Hvis dette sker kan det tage tid at hele, så vær forebyggende, også selvom du måske ikke døjer med tør hud ved neglene.
  • Du skal ikke udsætte neglene for alt for meget neglelak mm, under graviditeten hold det så simpelt så muligt. For på den måde kan du også holde øje med eventuelle misfarvninger, der kan forekomme.

Der er mange kvinder, som ikke rigtig døjer med noget af det her før de bliver gravide, men så begynder det at dukke op lidt efter lidt under graviditeten. Netop derfor vil det altid være en god idé at være forebyggende, ligesom du er med cremen på maven som forebyggelse for strækmærker.

Selvom de fleste af disse ting stopper efter endt graviditet, vil behandling af neglene og neglerødderne stadig være vigtigt, lidt tid derefter. Kroppen er stadig plaget af hormoner, der farer rundt i kroppen også under amningen, og derfor for at undgå misdannelser i neglene, vil videre behandling efter graviditeten forebygge unødvendige skader.

Så du kan sagtens få fine negle under en graviditet, men de kræver måske lidt mere behandling og omsorg.