Artiklen indeholder reklamelinks

Er du en af de mange kvinder, som er flittig bruger af neglelak? Så har du helt sikkert også oplevet, at dine negle bliver misfarvede. I denne artikel kommer der nogle tips til, hvordan dette problem kan undgås, og hvad du kan gøre, hvis du allerede har fået misfarvede negle grundet neglelak.

Du er flittig bruger af neglelak, men hvorfor bliver neglene gule, når de neglelakker du går med ikke har noget med den gule farve at gøre? Er det overhovedet neglelakkens skyld, at neglene bliver gullige?

Neglelak kan være kilden og grunden til, at dine negle får misfarvninger, som ofte bliver gule eller hvide. Det er noget mange kvinder er trætte af, for det får neglene til at se beskidte eller brugte ud, uden de er det. Og når neglene udviser disse misfarvninger, så kommer kvinderne ind i en ond cirkel, fordi de igen og igen vil lægge nyt neglelak på.

Forebyggelse af gule negleForebyggelse

Heldigvis er der, næsten, en løsning på alt, og selvfølgelig kan du forebygge dette problem også. Ved at forebygge problemet, kan du undgå de gule misfarvninger, også selvom skaden allerede er sket.

Heldigvis handler det ikke om, at du slet ikke må bruge neglelak – for selvfølgelig har nogen sørget for, at lave produkter, som beskytter neglene mod neglelakken. Det betyder, at du kan beholde alle dine lækre lakker, også de mørke – du skal bare tage nogle forbehold. Neglene skal beskyttes, inden du lakere dem.

Underlak – vidunderproduktet. Du skal altid anvende en underlak, når du skal lakere negle. Underlakken beskytter neglene, så de ikke bliver gule. Men den kan også andet – Den forlænger holdbarheden og giver farven lov til at folde sig ordenligt ud. Underlakken er totalt uundværlig, og den kan sågar beskytte og redde dine negle fra at flosse og flække, og har du ujævne negle, kan den og afhjælpe dette problem.

Reparation af gule negleNår skaden er sket

Er skaden allerede sket, og dine negle er blevet gule – så er det stadig hjælp at hente. Det ville være rart, at kunne vise neglene frem uden lak, selvom det ikke sker så tit.

Du vil gerne kunne fjerne skidt eller de gulefarver fra dine negle, her kommer 3 gode råd:

  1. Blege- og slibemidel findes i tandpasta, og det kan redde dine negle fra misfarvninger. Børst dine negle med tandpasta og tandbørste, ikke for hårdt, da det kan ridse neglene, og det bliver det ikke kønnere af. Gør det stille og roligt, og lad tandpastaen klare det meste. Kommer der ridser i dine negle, fordi du har børstet for hårdt, så risikere du, at der kommer endnu mere skidt og sætter sig fast på dine negle.
  1. Ved brug af en neglebuffer, kan du slibe det yderste lag af neglen af. Herefter vender du bufferen, og bruger den modsatte side, til at glatte neglen med. Dermed får du fjernet det gullige lag på neglen, og med brug af begge bufferens sider, kommer neglen til at se fin og glat ud.
  1. Hvis det er så slemt, at ingen af førnævnte metoder virker kan du mikse dit eget blegmiddel. Du tager natron, vand og brintoverilte. Bland det godt sammen, og hold neglene i blandingen i ca. 1 minut. Denne blanding bør kunne tage dine misfarvninger.
  2. Du kan også bruge en særlig neglekur, som er udviklet specielt til at fjerne misfarvninger fra neglene. Det fås blandt andet fra mærket Scholl, som generelt laver produkter til god hånd-, fod- og neglepleje.